Stålplader til tag – en verden af muligheder

Synger taget derhjemme på sidste vers? Og er du i tvivl, om du skal vælge den ene eller anden tagbelægning? Så er det et godt tidspunkt at overveje stålplader til tag, der åbner op for en verden af muligheder – hvad enten du har en nybygget villa eller bor i et ældre hus.

Taget definerer på mange måder udtrykket på din bolig – og det er derfor også vigtigt at tage det rigtige valg, når du skal vælge tag. Det skal først og fremmest passe til husets stil, ligesom du skal tage højde for, hvad tagkonstruktionen giver af muligheder, og hvilken vægt det kan bære.

Så hvilke konkrete fordele får du ved at vælge stålplader til tag?

Stålplader – holdbare, prisvenlige og miljøvenlige

Stålplader til tag er ikke-brændbare, ligesom de er et både miljøvenligt og prisvenligt valg. Stål er meget holdbart, men stadig utroligt formbart i forhold til mange andre tagmaterialer, og det kan derfor formes til en række forskellige profiler. Det er et praktisk valg, hvis du skal bruge stålplader til væg og facader eller ønsker også at vælge en tagbeklædning i stål til din carport eller udhus.

Hos en producent som Profilmetal A/S kan du f.eks. få dine stålplader til tag i specialmål, i en række farver og med 40 års garanti.

Stålplader er også lette og kan monteres oven på det eksisterende tag såsom eternitplader, der her kommer til at tjene som et undertag. Det er en væsentlig faktor, hvis du både vil spare tid og penge.
Du skal blot være OBS på, at stålpladerne godt kan gøre dit tag højere, hvilket kan give boligen et andet visuelt udtryk, ligesom du med stor sandsynlighed skal have tilrettet tagrenderne.

Hvis du er træt af den evindelige kamp mod mos og alger på taget, er der også gode nyheder. Har dit ståltag ikke en ru overflade, bliver det mere vanskeligt for både grønne alger og mos at få fat. Du skal derfor blot i gang med haveslangen for at holde taget rent.

Men hvad med stål og hård regn?

Stålplader til tag har gennem årenes løb været omgærdet af mange forskellige holdninger og myter – bl.a. at denne type tag skulle larme mere end traditionelle tagtyper ved hård regn. Sandheden er dog, at stålpladerne efterhånden er så lydabsorberende takket være specialbelægninger, at du til hverdag ikke mærker den store forskel.

Så er du klar til at tage skridtet mod et ståltag?