Skab et allergifrit hjem

5. august 2021

Allergi kan være et frustrerende problem. Over 1 million danskere lider af en eller anden form for allergi. Det kan være kontaktallergi, som man kan få af parfume, metaller, konserveringsstoffer og farvestoffer. Det kan også være straksallergi, som forårsages af pollen, husstøvmider og dyrehår.

Uanset hvilken type af allergi, som du lider af eller et nært familiemedlem lider af, så er det vigtigt at holde et rent hjem. En rent og ryddeligt hjem kan nemlig mindske allergien.

Gode tips til et allergifrit hjem

  • Skift dit sengetøj ofte. Vask det gerne en gang om ugen og luft det også gerne udendørs på tørrestativet.

  • Vask selve dynen og hovedpuderne minimum én gang om året. Her samler sig ufattelig meget støv, som vi sover sammen med hver eneste nat.

  • Vælg noget vaskemiddel og skyllemiddel fra Neutral. Med Neutral vaskemiddel er du altid sikret et helt fantastisk vaskeresultat uden parfume og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

  • Skru op for varmen om vinteren. På denne måde holder du luftfugtigheden nede – hold gerne temperaturen på minimum 20 grader i alle boligens rum og hele året rundt.

  • Ryd op under møbler. Lad være med at have for meget rod samlet under sengen og sofaen. På denne måde samler der sig ikke en masse husstøvmider. Husk desuden at støvsuge jævnligt.

  • Skab noget gennemtræk. Luft gerne ud tre gange om dagen i 10 minutter ad gangen. Planlæg det gerne med når der skal laves mad eller bades.

  • Tør ikke tøjet indendørs. Hæng dit tøj udendørs, så du ikke får for meget støv ind i boligen.

Hvis du følger disse råd og tips vil du opnå et næsten allergifrit hjem. Sørg desuden for at jævnligt støve af og tage den værste rengøring. Støv samler sig utroligt hurtigt, og derfor er det en fordel, at altid tage lidt ad gangen, så det ikke hober sig op.

Relateret Artikler

Madkonceptet leverer frokostordning til firmaer

Madkonceptet leverer frokostordning til firmaer

Madkonceptet er et kendt navn inden for catering i hovedstadsområdet og fortjener i den grad den positive opmærksomhed. Med et kvalitetsniveau der altid er over gennemsnittet samt mad, der bliver leveret med et smil og smager dejligt, er virksomheden en oplagt...

Krystal penduler er en af de ældste metoder til spådomskunst

Krystal penduler er en af de ældste metoder til spådomskunst

Krystal penduler er en af de ældste metoder til spådomskunst og forudsigelse i menneskets historie. I mange år har folk brugt krystal penduler i stedet for kompasser for at finde vej. Kunsten at bruge krystalpendler er en af verdens ældste opdagelser, og den er...

På Børneliv forklares børns sociale liv

På Børneliv forklares børns sociale liv

Børns udvikling har meget at gøre med, hvem de er sammen med, og hvilke lege samt legetøj de anvender. Du kan på www.borneliv.dk lære meget mere om, hvordan børn interagerer med hinanden både i forhold til dem selv og andre. Læs mere om Jørn Martin Steenholds...