Skab et allergifrit hjem

5. august 2021

Allergi kan være et frustrerende problem. Over 1 million danskere lider af en eller anden form for allergi. Det kan være kontaktallergi, som man kan få af parfume, metaller, konserveringsstoffer og farvestoffer. Det kan også være straksallergi, som forårsages af pollen, husstøvmider og dyrehår.

Uanset hvilken type af allergi, som du lider af eller et nært familiemedlem lider af, så er det vigtigt at holde et rent hjem. En rent og ryddeligt hjem kan nemlig mindske allergien.

Gode tips til et allergifrit hjem

  • Skift dit sengetøj ofte. Vask det gerne en gang om ugen og luft det også gerne udendørs på tørrestativet.

  • Vask selve dynen og hovedpuderne minimum én gang om året. Her samler sig ufattelig meget støv, som vi sover sammen med hver eneste nat.

  • Vælg noget vaskemiddel og skyllemiddel fra Neutral. Med Neutral vaskemiddel er du altid sikret et helt fantastisk vaskeresultat uden parfume og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

  • Skru op for varmen om vinteren. På denne måde holder du luftfugtigheden nede – hold gerne temperaturen på minimum 20 grader i alle boligens rum og hele året rundt.

  • Ryd op under møbler. Lad være med at have for meget rod samlet under sengen og sofaen. På denne måde samler der sig ikke en masse husstøvmider. Husk desuden at støvsuge jævnligt.

  • Skab noget gennemtræk. Luft gerne ud tre gange om dagen i 10 minutter ad gangen. Planlæg det gerne med når der skal laves mad eller bades.

  • Tør ikke tøjet indendørs. Hæng dit tøj udendørs, så du ikke får for meget støv ind i boligen.

Hvis du følger disse råd og tips vil du opnå et næsten allergifrit hjem. Sørg desuden for at jævnligt støve af og tage den værste rengøring. Støv samler sig utroligt hurtigt, og derfor er det en fordel, at altid tage lidt ad gangen, så det ikke hober sig op.

Relateret Artikler

Skab et hyggeligt udeliv året rundt

Skab et hyggeligt udeliv året rundt

Hvis der er noget vi gerne vil som familie i dag, så er det at komme lidt væk fra alle de skærme der fylder i hverdagen. Det gælder både os voksne og vores børn. For når vi træder væk fra smartphones og tablets er vi nemlig sammen på en helt anden måde. Men det er jo...

Pfos er et stort problem for miljøet og menneskers sundhed

Pfos er et stort problem for miljøet og menneskers sundhed

Pfos tilhører en familie af syntetiske kemikalier kendt som PFAS'er, som anvendes i industrielle processer, brandslukningsskum og andre produkter. Pfos er meget persistent i miljøet og er fundet i forhøjede niveauer over hele verden. Ud over sin indvirkning på miljøet...

Dating sider gør det nemt og bekvemt at møde kærligheden

Dating sider gør det nemt og bekvemt at møde kærligheden

Dating sider bliver stadig mere populære og udbredt blandt folk, der leder efter romantiske forhold. De giver en bekvem måde at møde potentielle partnere på, uden at man behøver at gå ud og mødes personligt. På dating  sider kan brugerne oprette profiler, søge efter...