Sådan skaber du den perfekte have

Haven er på mange måder et af de vigtigste aspekter af tilværelsen som husejer. Om sommeren skaber din have rammerne for en masse hyggelige oplevelser. I hvert fald hvis du har en pæn og velholdt have.

Det kan være et stort arbejde at holde den perfekte have, men det behøver det faktisk ikke at være. Haver kan indrettes på mange måder, og det er i høj grad dig, der bestemmer, hvor meget havearbejde din have kræver. I de følgende to afsnit af denne artikel kan du finde nogle mere konkrete tips og tricks til, hvordan du kan skabe den perfekte have.

Lad dig gerne inspirere

Når du skal skabe den perfekte have, skal du tage udgangspunkt i din egen, personlige smag. Det er din have, og derfor er det vigtigste, at du kan lide at opholde dig i den. Når det så er sagt, er der ikke noget i vejen med at lade sig inspirere af andre folks haver. Hvis du derfor falder over en bestemt stil, en bestemt plante eller noget helt tredje, så skal du endelig bare inkorporere den i din egen have. Du kan også finde en masse nyttig inspiration til din have på nettet. Det kunne eksempelvis være her.

Vær realistisk i forhold til vedligeholdelsen

Én ting er at skabe og designe den perfekte have. Noget andet er at vedligeholde den. Det nytter altså ikke noget, at du skaber den perfekte have, hvis du ikke har tiden eller ressourcerne til at vedligeholde den. Det kan derfor være en god idé, at du vælger planter og indretter din have alt efter, hvor meget havearbejde, du har tid og lyst til. Nogle planter kræver eksempelvis langt mere vand end andre, og hvis du har mange af denne type planter, kan du risikere at skulle bruge lang tid på at vande om sommeren.