Sådan kommer du til at kende din nye by

Kender du det der med at flytte til Kalundborg, hvor du så ikke rigtig kender til nogen eller noget? Man føler ikke, at man er en del af fællesskabet, og når man går rundt i byen, kan man godt mærke, at man ikke er 100% tryg ved at være der endnu. Dette er der selvfølgelig ikke noget mærkeligt i, for du har lige flyttet fra noget, du kaldte dit hjem og som var trygt for dig til noget, der er meget uvant for dig. Du skal lige falde på plads, og det kan godt tage sin tid, men der er dog noget, du selv kan gøre for at hjælpe det på vej.

Deltag i byens arrangementer

I alle byer, store som små, vil der altid være flere former for arrangementer for byens indbyggere. Dette er et oplagt sted for dig at vise, hvem du er. Her har du muligheden for at få snakket med så mange som muligt, så I kan få lært hinanden at kende, så du også hurtigt kan få dig en omgangskreds i Kalundborg. Sådanne arrangementer vil sikkert være mulige at finde på byens Facebookgruppe eller i den lokale netavis, kalundborgnetavis.dk.

Arranger nabohygge

I alle lokalsamfund er det hyggeligt for nuværende indbyggere at få nye naboer, men alligevel skal man også huske på, at der er en tryghed, der forsvinder hos dem. Pludselig har de ikke de naboer, som de har boet ved siden af i mange år, hvilket har været trygt og godt for dem. Derfor er det supervigtigt, at man som ny indbygger selv viser en interesse i byen og et stærkt fællesskab med naboerne. En god løsning på dette kunne være at invitere naboerne over på noget havehygge, hvor I alle kan lære hinanden at kende. Det behøver altså ikke at være svært at falde hurtigt på plads i Kalundborg.