Oliepumpe – effektiviserer dine maskiner

Arbejder du med maskiner, der bruger olie? Ønsker du at øge effektiviteten af dine maskiner? Så bør du anskaffe dig en oliepumpe.

En oliepumpe leverer olie under pres til de mest efterspurgte overflader, såvel som til rengørelse og kølefaciliteter. Pumpen udfører funktionen af at pumpe olie fra motoren til olietanken. Der findes to typer oliepumpe: enkelt sektion pumpe og dobbelt sektion pumpe. Opgaven for den anden sektion er at levere olie til oliekøleren. En oliepumpe kan være regulerbar og ikke-regulerbar. Ikke-regulerbare pumper bibeholder samme pres på grund af det faktum, at pumpens kapacitet ændres.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her den perfekte oliepumpe.

To typer oliepumpe – sådan fungerer de

Oliepumpe er delt i to typer – rotor type pumpen og gear type pumpen. Gear pumpen består af en metalkrop med to tandhjul. Når tandhjulet begynder at rotere under påvirkning af drivakslen, samvirker olie med tandhjulene og overføres fra indsugningsrøret ind i udledningskanalen og så ind i systemet. Rotor type pumpen har en anderledes struktur – ligesom gear pumpen består den af en metalkrop med to roterende blade inden i. Den inderste rotor kaldes drivrotoren og den ydre kaldes den sekundære. Når disse roterer transporterer de olien med deres blade og direkte ind i systemet. Du kan med stor fordel tage et kig på det store udvalg, hvor der er garanti for, at du finder den perfekte oliepumpe.

Defekter i en oliepumpe

Oliestanden bør tjekkes mindst en gang i måneden. Efterse først tandhjul og gear. Komponenten bør ikke være slidt eller beskadiget af mekanisk belastning. Tjek også at tandhjul og hus ikke har taget skade. Komponenten der sidder mellem krumtaphus og pumpe, som der flyder olie igennem, hedder oliesugerøret. En snavset krumtaphus kan være en faktor, der medfører, at sugerøret tilstoppes hvilket giver hurtig forringelse af pumpens effektivitet. Dårlig oliekvalitet og lav oliestand kan også fremskynde nedslidning af komponenten. For sent olieskift eller kørsel i støvfyldte omgivelser kan føre til tidlig nedslidning af komponenten. Årsager til mekanisk skade på tandhjulene kan også være sammenstød. I tilfælde af mindre defekter kan komponenten naturligvis repareres, men du bør sørge for at tjekke din oliepumpe engang i mellem.