Mangler du hjælp til svære ting i livet?

Der kan ske svære ting i livet, hvor man har brug for andres hjælp. Sommetider kan det være meget svært at bede andre om hjælp. Det kan måske føles flovt, at man ikke selv kan klare hele mosten, men det er ikke spor flovt. Det er derimod ret flot, at man er i stand til at vurdere sin egen situation, og vurdere at det her bliver løst bedst muligt, hvis jeg får hjælp fra andre. Mange mennesker sidder også uddannet og er klar til at hjælpe dig og din familie. For dem er det derfor ikke noget, som er med til at give dig en bestemt label. Oftest er de nok bare ret glade for at kunne hjælpe andre. Derudover kan det også være med til at lette et pres fra dine skulder.

  • For det første: ikke at tro at man absolut skal kunne klare alting selv, for det er der slet ingen grund til.

  • For det andet: kan det måske også være med til at give dig lidt ro i hovedet, da det oftest hjælper at få snakket med andre om sin situation. Måske kan det også være med til at konkretisere, hvad der føles som et problem, eller er et problem. Det kan nogle gange være lettere og mere overskueligt at have sagt den konkrete ting højt til andre. Så er det måske ikke længere tusind tanker i hovedet, som ikke kan falde på plads.

Kontakt andre og snak med dem

Man kan f.eks. kontakte en familieadvokat med speciale i familieret. De er helt konkret uddannet til at hjælpe dig og din familie bedst muligt og samtidig tage højde for de juridiske forhold, som der kan opstå. En familieadvokat kan blandt andet være fornuftigt, hvis du er i en

  • skilsmisse

  • testamente og arv

  • dødsbo

  • forældremyndighed

En hård situation

Det kan være hårdt at stå midt i en skilsmisse, og ikke vide hvad man har ret til, og om man kan forlange det, som man i virkeligheden ønsker allermest. Det samme kan gøre sig gældende ved, hvem der skal have forældremyndigeden. Ved begge situationer kan det være fornuftigt at have en tredjepart med indover. Samtidig kan der måske være mulighed for at få nogle konkrete retningslinjer ned på papir, så man har dem at gå ud fra. Det kan også være nemmere ift. at skulle enes med den modsatte part og løse situationen bedst muligt.