Kend dine rettigheder, hvis uheldet skulle være ude på arbejdet

Det er ikke til at sige, hvad fremtiden bringer. Det kan være (7, 9 13 for, at det ikke sker), at uheldet skulle være ude, og du får en arbejdsskade på arbejdet. Det er dermed vigtigt, at du så kender dine rettigheder. For eksempel er noget som arbejdsskadeerstatning noget, du kan kræve. Det er først og fremmest vigtigt, at du får din arbejdsgiver eller din læge til at melde din skade ind til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring, så der bliver oprettet en sag i systemet.

Hav forsikringer i orden

Det kan godt gavne dig at have en ulykkesforsikring, så du kan få økonomisk hjælp til behandling og erstatning efter uheld. F.eks. hvis din skade skulle være så uheldig at påføre dig varige mén. Ellers kan du melde dig, når du er rask og sund, ind i sygeforsikring Danmark enten som aktiv eller passiv medlem, da det nemlig kan være svært at komme ind ellers. Igennem denne sygeforsikring kan du nemlig ansøge om mange tilskud, så du ikke skal bekymre dig nær så meget om at have råd til den behandling, du eventuel er påkrævet for at blive velfungerende igen efter en skade.

Meld ud i god tid

Hvis du er i det mindste tvivl om, at den skade, du har fået påført dig på arbejdet, så få for en sikkerhedsskyld meldt dine gener ind til din læge. Det kan nemlig være, du ender ud i at skulle søge erstatning for at have tabt arbejdsfortjeneste, hvis du har haft en periode, hvor du ikke kunne arbejde i. Det kan også være, du skal gå til kiropraktor eller fysioterapi. Og det kan derfor være godt at have det på forkant, så du kan søge om tilskud f.eks. igennem dit forsikringsselskab. I bedste fald kan det også ende ud med, at du ikke får varige mén, når du har været opsøgende omkring skaden tidligt.