Hvordan ved du, om du har et alkoholproblem?

Det kan være forbandet svært at vurdere, om du har et alkoholproblem. Nogle gange er det ligetil, for hvis en persons liv falder fuldkommen fra hinanden, hvor de mister jobbet, partneren og deres sociale omgangskreds, fordi de drikker hele tiden, er de uden tvivl alkoholikere. Men hvis du har et vellønnet job, et ægteskab der lader til at være stabilt og en vennekreds, hvordan ved du det så lige?

Kan du ikke fungere uden alkohol?

Spørg dig selv – har du brug for alkohol for at kunne fungere i hverdagen? Er svaret ja, så er du nok alkoholiker. For den ”sunde” tilgang til alkohol er, at du kan drikke ved festlige og sociale lejligheder for at komme i en mere munter stemning, men aldrig drikke dig i hegnet og ikke holde en konstant promille på over 0,0, men er ædru de fleste af døgnets vågne timer. Sundest er det aldrig at få sprut.

Drikker du, når du har nerver på? Opsøg alkoholbehandling

Har du den mindste mistanke om, du ikke kan styre dit alkoholforbrug? Hiver du lommelærken frem, når du har nerver på, når du keder dig eller er lidt nedtrykt, burde du gå i behandling. Nogle forløb inden for alkoholafvænning har som mål, at du lærer at styre dit alkoholindtag, så du stadigvæk kan drikke af og til. Andre forløb har dog som mål, at du skærer sprutten ud af dit liv og bliver alkoholfri.

Ring til et behandlingscenter

Hopper du på et alkoholforløb, bør du indstille dig på, at du ved ankomst til behandlingscentret skal afruses, hvis du møder op i alkoholpåvirket tilstand. Læs mere om alkoholafvænning på et konkret centers hjemmeside, hvis du ønsker at få at vide, hvordan behandling foregår. Bedst er det dog, at du griber knoglen og ringer til et behandlingscenter, hvis du måtte ønske en mere udførlig forklaring.