Hvordan lejer man en kran?

Det er bestemt ikke hver dag, at man skal bruge en kran. Men hvad end du er en privatperson eller pludselig mangle en kran til et professionelt byggeprojekt, så kan det være vigtigt at vide, hvad man skal være klar over, når man skal leje en kran.

Først og fremmest er det vigtigt at vide, at der findes forskellige krantyper til leje. Det gør der naturligvis, fordi der findes kraner til næsten alle tænkelige behov. Disse forskellige modeller er typisk baseret på deres rækkevidde og deres evne til at klare opgaver inden for en bestemt løftekapacitet. Dertil kan der dog også være andre relevante områder at tage hensyn til. Det kunne f.eks. være kranens mobilitet, manøvredygtighed og naturligvis prislaget for at få den ud og klare løfteopgaven.

Det har du typisk brug for

Det er de færreste private, som får brug for at få en kran ud, der har en kæmpe løftekapacitet eller rækkevidde på +50 meter. Ofte kan en mobilkran være en rigeligt fin løsning. Husk på, at private typisk skal have klaret opgaver som kræver løft på maks. et par ton. Der kan også være tale om ting som legehuse eller andet, hvor der skal løftes over hæk eller væg, hvor det ikke så meget er vægten, men mere behovet for at kunne løfte, der er i fokus.

En mobilkran kommer med den fordel, at den kan køre på de offentlige veje uden særlig godkendelse. Dermed kan kranen sendes relativt hurtigt ud, og den kan tilmed også klargøre på få minutter! Dermed får du en løsning, hvor de få klaret din opgave nemt og ubesværet – samtidig med at prisen holdes i den lavere ende inden for det spektrum, man arbejder i, når man har med kraner at gøre.

Du kan naturligvis altid kontakte et kranfirma for nærmere vejledning og for at høre ind til deres ekspertise m.m. Kontakt gerne et kranfirma nær din adresse, så du sparer på din egen udgift til at få den bragt frem til dit domicil.