Hvilke maskiner skal du have til dit nye bageri?

Har du en bager i maven? Ønsker du, at han flytter ud derfra og får nye omgivelser, hvor han eller hun kan bage brød og kager ikke bare til sig selv og familien? Hvis du drømmer om at drive dit eget bageri, skal du have det rette grej til opgaven. Vi taler her bl.a. bagerimaskiner, bageriinventar og butikstilbehør. At få det fornødne bageriudstyr kan blive en dyr fornøjelse, så du skal vælge rigtigt.

Du skal have en industriovn til dit bageri – men hvad ellers?

Maskiner til et kommercielt bageri tæller foruden industrielle ovne, der er en selvfølge, båndristere til at opvarme brød, der allerede er bagt. Til dejen skal du bruge en røremaskine med en kapacitet på i hvert fald 20 L, og du kan spare tid med en automatisk dejudskærer. Ved siden af det, der har med bagning og servering af brød at gøre, er der køleborde, kølediske eller kølemontre efter smag.

Mangler du penge? Måske kan du lease det dyrere bageriudstyr

Større køkkenmaskiner er altid dyre, hvor bl.a. industriovne og industriopvaskere nemt kan koste over 20.000 kr. i førstnævntes tilfælde og over 15.000 kr. i sidstnævntes. Noget af det allerdyreste er faktisk de automatiske dejudskærere, der nemt kan koste mellem godt 80.000-125.000 kr. Har du problemer med at betale prisen kontant, kan du måske være så heldig, at du kan lease udstyret.

Hvad med øvrigt butiksinventar til fx juice, salat og sandwicher?

Dyre maskiner til side skal du selvfølgelig bruge meget øvrigt butiksinventar. Hvis du vil byde kunder friskpresset juice, skal du selvfølgelig bruge en appelsinpresser (som kan svinge vildt i pris afhængigt af model). Grønsnittere kløver hurtigt grøntsager for dig, som du så kan have på køl i en saladette, og med en kontaktgrill kan du varme brødet på begge sider og nemt lave lækre, varme sandwicher.