Guide til garderobe-makeover

5. juli 2022

Det er forskelligt, hvor meget tøj betyder for det enkelte menneske. Tøj kan være med til at forme vores image og kan påvirke, hvordan vi bliver mødt af andre. Din garderobe bør helst afspejle, hvem du er, så du kan hvile i tøjet. Denne guide er til dig, hvis garderobe trænger til en opdatering.

Hvad forventer du af din garderobe?

Når man skal lave noget om, er det altid en god idé at starte med, hvad der er galt, hvad der mangler og hvorfor. Så når du skal opdatere eller komplet forandre din garderobe, er det første store spørgsmål, du skal stille dig selv: Hvad forventer jeg af min garderobe? Der kan være flere punkter, der er værd at komme ind på her. Hvilket tøj føler du dig mest komfortabel i? Hvilke farver klæder dig bedst, og hvilken stil repræsenterer den, du er? Essentielle punkter at tage stilling til, men du kan også gøre overvejelser omkring produktionen af dit tøj.

Hvis du vægter at beskytte miljøet, kan du bygge en garderobe udelukkende af bæredygtigt tøj. Her kan man også tage højde for arbejdsforhold og menneskerettigheder. Er du nysgerrig på dette, kan du undersøge mærket Nanushka, der på ansvarlig vis skaber unikt, praktisk og moderne tøj. Tøjet, du går i, er nemlig mere end blot visuelt udtryk, og det er godt at tænke med, når du skræddersyer en ny garderobe, der skal afspejle din personlighed.

Penge og plads

Din garderobe skal selvfølgelig også passe ind i din hverdag. Med det menes der, at garderobens størrelse skal være realistisk for din opbevaringssituation, og de penge du bruger på tøj skal selvfølgelig ikke springe dit budget. Du kan sælge tøj, du ikke bruger, shoppe i genbrug eller investere i holdbarhed efter behov. Garderoben skal være en forlængelse af dig, den skal ikke stå i vejen for din økonomi eller velvære.

Relateret Artikler

Hot Fashion: Emaljer smykker på mode

Hot Fashion: Emaljer smykker på mode

Emalje er en subkultur med en kult. Det er ikke en nem trend at gøre sig til, og selv om det kan være svært at finde de rigtige dele, er det også indsatsen værd. Emaljetrenden udfordrer os til at tænke ud af boksen. Den indebærer, at man blander uventede farver som...

Hvordan vælger man de rette briller?

Hvordan vælger man de rette briller?

En stor andel af den danske befolkning er brillebærere. Heriblandt går nogle med briller uden styrke, da de blot kan lide looket, mens andre har brug for briller for at kunne kompensere for deres nedsatte synsevne. For nogle har man behov for briller allerede fra...