Alt du skal vide om Esbjerg

Byen Esbjerg er en af de største byer i Danmark. Faktisk er det landets femte største by med lidt over 71000 indbyggere, og ligger i den sydvestlige del af Jylland. Mange kender vel Esbjerg som Danmarks oliehovedstad, der ligger tæt på Nordsøen, men der er en del mere at kende til ved Esbjerg.

Historie

Esbjerg har eksisteret i en del år, men byen blev først for alvor bygget op, da prins Christian (senere kendt som Christian d. 4.) lod kanaler blive gravet i området for at lette de sejlende handelsskibe. Dette førte til, at Esbjerg blev en endnu større handelsby, og i 1868 blev byen endelig anerkendt som by.

Sjove fakta

Måske har du hørt det før, men Esbjerg er en af de mest vindblæste byer i Danmark. Der er en gennemsnitlig vindstyrke på 7 m/s, hvilket gør, at de høje vindmøller, der er opstillet i området, kan få skruet godt op for effektiviteten. Esbjerg er også kendt for at være en stor handelsby, og er kendt som Danmarks oliehovedstad. Derfor er det også interessant at vide, at Esbjerg er det eneste sted i Danmark, hvor man kan få et såkaldt oliekort. Her får man en rabat på op til 20% ved indkøb af benzin, parafin og diesel, hvis man har et sådan et kort.

Spændende attraktioner

Esbjerg har en række spændende attraktioner. Man kan for eksempel kigge forbi Esbjerg Kunstmuseum, der ligger på Skolegade i Esbjerg, hvis man ønsker at se den kunstmæssige side af byen. Derudover har byen en række gode restauranter, som man kan spise på, hvis man har lyst til lidt god mad. Dertil kan man ikke komme uden om de fire hvide mænd, som står ved stranden og vinker velkommen til alle, som ankommer til byen. Hvis du gerne vil lære mere om Esbjerg og byens mange tilbud, så kan du på denne side læse mere.