10 sjove info du ikke vidste om kondomet

24. marts 2021

Reklame

Sponseret indlæg

  1. Det er ikke unormalt at man kan blive lidt distraheret, fraværende, eller kaldte hvad du vil, når man skal håndtere et kondom. Men for at sikre sig at kondom får den fulde effekt, kræver det at du lige bruger et par sekunder på at sikre dig, at det sidder ordentligt. 
  2. Først og fremmest skal du sikre dig at kondomet passer til dig og dit lem. Det skal nemlig ikke være for kort, sidde for stramt, eller være for stort. Dog vil de fleste standard kondomer passe til de fleste mænd. Hvis kondomet ikke sidder ordentligt, eller er for kort, vil det ikke dække imod sygdommen. Og hvis det er for stort, risikerer man at det glæde af. Og det er en situation man helst bør undgå. 
  3. Man ved faktisk ikke hvornår, eller hvordan kondomer de opstod i sin tid. I oldtiden brugte man dyretarme, som kondomer.
  4. Brug aldrig babyolie eller andre smøremidler, hvis du anvender kondomer, da det kan ødelægge latexen, som nogen kondomet er lavet af.
  5. Der findes 3 slags materialer kondomer er lavet af, 1, latex, 2, polyuretan, 3, dyrehud. De beskytter alle mod graviditet, men ikke når det kommer til kønssygedomme.
  6. Kondomer er noget de fleste kvinder bruger i starten af deres sexliv. Senere skifter de til p-piller, og når de er færdige med at få børn, skifter man til en hel anden slags prævention, som fx. p-stav.
  7. Nogen bruger 2 kondomer, for at sikre sig dobbelt beskyttelse, men faktisk kan det ende med det modsatte. For 2 kondomer oven på hinanden, vil gøre at de gnider sig op af hinanden, og det kan resultere i at de går i stykker.
  8. Anvender du kondomet rigtigt, på det rigtige tidspunkt, så er et kondom 98% sikker. Men på grund af menneskelig fejl, så er de 85% effektive.
  9. Kondomer bliver i dårlig stand hvis de udsættes for lys, luft eller varme i længere tid. Derfor er det ikke særlig godt, hvis man render rundt med et kondom i pungen. Iøvrigt, så har kondomer en udløbstid, som du skal huske at tjekke inden anvendelsen.
  10. Når man skal anvende et kondom inden sex, vil man oftes gerne have at det skal gå stærkt. Men med fugtige hænder og ingen tålmodighed, så kan det have sine udfordringer. Nogle griber til en saks, eller bruger tænderne, men hvis det ikke åbnes korrekt, så kan man risikere, at lave hul på kondomet. Det skal altid åbnes forsigtigt og uden skarpe genstande, såsom saks eller negle.

Relateret Artikler

Guld købes – tjen penge på dit gamle guld

Guld købes – tjen penge på dit gamle guld

Har du noget gammelt guld liggende? Har du guld smykker liggende, som du ikke længere bruger, og kunne du godt tænkt dig at tjene en god håndfuld penge på dem? Så er det godt at guld købes. Guld købes af mange forskellige virksomheder, og derfor er det muligt for dig...

Dyrehospital Herning – passer godt på dine kæledyr

Dyrehospital Herning – passer godt på dine kæledyr

Søger du et dyrehospital, som passer godt på dit kæledyr, samtidig med at tage godt hånd om dig som ejer, hvis din bedste ven skal opereres eller tjekkes? Så bør du tage et kig forbi dyrehospital Herning. Du finder den moderne dyreklinik beliggende i Midtjylland. De...

Hundeseler giver mere komfortable løsninger til gåturen

Hundeseler giver mere komfortable løsninger til gåturen

Udvalget af hundeseler på markedet tilbyder nogle af de mest skånsomme løsninger for din hund, når i skal ud og gå tur. Hundeseler sørger nemlig i langt højere grad for din hunds komfort samtidig med, at gåturen ligeledes vil blive mere behagelig for dig. Du vil...